photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Η περιποίηση μου βήμα βήμα μόνο με προϊόντα Φαρμακείου!




Είμαι εμμονική με την περιποίηση προσώπου, το ξέρετε πλέον. Λατρεύω να δοκιμάζω και να χρησιμοποιώ καινούργια προϊόντα. Η αλήθεια είναι πως χρησιμοποιώ συχνά στην καθημερινή μου περιποίηση πολλά προϊόντα από το φαρμακείο. Γι’ αυτό και αποφάσισα να συγκεντρώσω όλα όσα χρησιμοποιώ αυτή την περίοδο και να σας τα παρουσιάσω αναλυτικά γιατί πραγματικά αξίζουν της προσοχής σας. 


Ο σωστός καθαρισμός


Πρωί και βράδυ καθαρίζω καλά το πρόσωπο μου. Το πρωί χρησιμοποιώ συνήθως ένα νερό καθαρισμού. Αγαπώ το Βioderma Sensibio H2O Micellaire και το χρησιμοποιώ συστηματικά εδώ και χρόνια. Καθαρίζει τέλεια το δέρμα χωρίς να αφήνει ίχνη μακιγιάζ ενώ παράλληλα το καταπραΰνει. Είναι ιδανικό και για την περιοχή των ματιών! (Διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ ). 
Στη νυχτερινή μου ρουτίνα αντιθέτως δεν είμαι ολιγαρκής και καταλήγω να χρησιμοποιώ τουλάχιστον 3 προϊόντα πριν την εφαρμογή του serum και της κρέμας.
Αρχικά, ως πρώτο βήμα καθαρίζω το πρόσωπο μου με ένα Γαλάκτωμα καθαρισμού. Τελευταία μου ανακάλυψη που πραγματικά ξεχώρισα είναι το Korres Γαλάκτωμα καθαρισμού Τσάι του Ολύμπου. Το εφαρμόζω στο πρόσωπο με απαλές κινήσεις μασάζ και το αφαιρώ με βαμβάκι. Είναι τέλειο καθώς καθαρίζει και κάνει ντεμακιγιάζ στο πρόσωπο και τα μάτια ενώ παράλληλα τονώνει την επιδερμίδα. Όπως σας είπα έχω μια εμμονή με τον καθαρισμό οπότε δεν σταματώ εδώ. Συνεχίζω λοιπόν με την Αφρώδη κρέμα καθαρισμού της Korres Τσάι του Ολύμπου. Είναι ιδανική για καθημερινό καθαρισμό, εμπλουτισμένη με εκχύλισμα βιολογικού τσαγιού, κατάλληλη για όλα τα δέρματα, καθαρίζει τέλεια και απομακρύνει το μακιγιάζ από το πρόσωπο και τα μάτια. Ακόμη και η μυρωδιά της είναι απολαυστική! Την αγαπώ!
Πρωί και βράδυ αφού πλύνω το πρόσωπο μου, πριν το serum εφαρμόζω το Caudalie Vinoperfect Concentrated Brightening Essence που πρωτίστως μειώνει τις κηλίδες του προσώπου, επαναφέρει τη λάμψη της επιδερμίδας, αφήνοντας την ομοιογενή. Το διακριτικό της επίσης άρωμα μου φτιάχνει τη διάθεση! Είναι πραγματικά ένα θαυματουργό ελιξίριο για τέλειο και νεανικό δέρμα κλεισμένο μέσα σε ένα λουξ μπουκάλι. Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα, θα σας ξετρελάνει και θα δείτε μεγάλη διαφορά στο δέρμα σας μέσα σε λίγες μέρες! (Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με κηλίδες χρησιμοποιήστε το μαζί με το Caudalie Vinoperfect Radiance Serum Complexion Correcting θα τις διορθώσει και θα συμβάλλει δραστικά στη μείωση τους χαρίζοντας παράλληλα απίστευτη λάμψη στο δέρμα). 
Εννοείται πως για να καθαρίσω το δέρμα μου χρησιμοποιώ πάντα τη συσκευή καθαρισμού της DarphinL'Institut Facial Sonic Cleansing and Massaging Expert (τη θυμάστε;) και παράλληλα με αυτή εφαρμόζω και την κρέμα που χρησιμοποιώ.

Μάσκες και scrub



Η περιποίηση σε βάθος. Αγαπημένο μου κεφάλαιο μιας και λατρεύω να χρησιμοποιώ μάσκες και κρέμες απολέπισης.
Μια μάσκα που ξεχώρισα από όταν κυκλοφόρησε και που τη χρησιμοποιώ συστηματικά είναι η Νuxe Paris Nuxuriance Ultra Re-plumping Roll-On Mask παρότι θεωρείται μια μάσκα για ολική αντιγήρανση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από μια γυναίκα της ηλικίας μου. Προσωπικά την εφαρμόζω στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ μια φορά την εβδομάδα. Χαρίζει "γεμάτη", σφριγηλή, απαλή  και ξεκούραστη επιδερμίδα επαναφέροντας τη χαμένη της λάμψη. Το αποτέλεσμα πραγματικά ξεπερνά κάθε προσδοκία! Αναζητήστε την!
Μια ακόμη μάσκα που χρησιμοποιώ μανιωδώς είναι η Vichy Double Glow Peel Mask. Πρόκειται για μια μάσκα 2 σε 1 που χαρίζει λάμψη και απολεπίζει ταυτόχρονα. Αμέσως μετά τη χρήση της η επιδερμίδα μου είναι απαλή, αναζωογονημένη, λαμπερή και απόλυτα φωτεινή. Η υφή του δέρματος μεταξένια και η λάμψη βαθιά, ενώ χαρίζει στο δέρμα μοναδική αίσθηση ευεξίας. Είναι κατάλληλη δε και για ευαίσθητες επιδερμίδες. Μικρό θαύμα θα τη χαρακτήριζα! 
Τέλος, διαχρονικά αγαπημένη που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι του μπάνιου μου είναι η Apivita Face Mask with pink clay. Μια μάσκα με ροζ άργιλο για ελαφρύ καθαρισμό που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, καθαρίζει σε βάθος χωρίς να τραυματίζει και να ερεθίζει την επιδερμίδα ενώ χαρίζει μια αίσθηση δροσιάς στο δέρμα αφήνοντας το λείο, απαλό και φρέσκο. Τέλεια! 

Το serum και η κρέμα


Αναλόγως την εποχή οι ανάγκες μου σε κρέμες αλλάζουν. Αυτή την περίοδο χρειάζομαι λάμψη μιας και από τους ιδιαιτέρως έντονους ρυθμούς και το άγχος το δέρμα μου έχει χάσει τη φωτεινότητα του και είναι θαμπό και άτονο. Χρησιμοποιώ λοιπόν τη σειρά της Darphin Lumière Essentielle.
Η σειρά αποτελείται από δυο μοναδικά προϊόντα έναν ορό, τον Lumière Essentielle Illuminating Oil Serum και μια κρέμα Lumière Essentielle Illuminating Oil Gel-Cream με σύνθεση που βασίζεται σε έναν πανίσχυρο συνδυασμό από ευγενή φυτικά συστατικά. Συμβάλουν στην καταπολέμηση της θαμπής όψης, ενισχύουν τα επίπεδα υγρασίας, αναζωογονούν την επιδερμίδα και την κάνουν κυριολεκτικά να ακτινοβολεί! Ο συνδυασμός τους πάνω στο δέρμα απογειώνει τη λάμψη, αφήνοντας την επιδερμίδα να δείχνει μαγικά όμορφη, νεανική και ζωντανή ενώ παράλληλα ενισχύει τη φυσική της άμυνα. Έχουν μοναδική, τέλεια υφή, η οποία είναι ελαφριά, πολυτελής και άκρως ανακουφιστική και διακριτικό και ντελικάτο άρωμα που τονώνει τις αισθήσεις. Και τα δύο προϊόντα δεν αφήνουν ίχνη λιπαρότητας και κάνουν το δέρμα να δείχνει αψεγάδιαστο και φωτεινό. Αποτελεί πραγματικά ιδανική επιλογή, όποια κι αν είναι η ηλικία ή ο τύπος της επιδερμίδας μας!

Η κρέμα ματιών


Η κρέμα ματιών είναι μεγάλο κεφάλαιο. Η περιοχή των ματιών είναι πολύ πιο λεπτή και ευαίσθητη από την αντίστοιχη του προσώπου και συχνά μεγαλύτερη από τη βιολογική μας ηλικία. Τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ τoν ορό ματιών της REN Keep Young and Beautiful Instant Brightening Beauty Shot Eye Lift. Είναι ένας δραστικός ορός σε μορφή gel που συνδυάζει δύο υαλουρονικά οξέα, τα οποία απαλύνουν το βλέμμα και ανορθώνουν το περίγραμμα των ματιών. Έχει ανάλαφρη αίσθηση, απορροφάται εύκολα και χαρίζει ενυδάτωση, φωτεινότητα, και ξεκούραστο βλέμμα χωρίς μαύρους κύκλους και λεπτές γραμμές. Πολύ καλή επιλογή για γυναίκες 30+! 
 Η κρέμα του λαιμού



Εντάξει μπορεί να με θεωρήσετε υπερβολική και θα το δεχτώ, όμως πραγματικά τρέμω τη χαλάρωση στο λαιμό και το διπλοσάγονο. Νομίζω πως τα τρέμω περισσότερο και από τις ρυτίδες. Γι’ αυτό και η πρόληψη είναι δεδομένη. Επενδύω σε ένα από τα ''δυνατά'' προϊόντα της κατηγορίας στη Frezyderm Neck Contour Jaw Line Remodeling Cream. Eίναι μια κρέμα με απολαυστική υφή που απορροφάται εύκολα και που ανορθώνει - συσφίγγει το λαιμό και μειώνει το διπλοσάγωνο, επαναφέρει το οβάλ του προσώπου και αποτελεί πραγματικά σωτήρια εναλλακτική λύση για επεμβατικές διεργασίες. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε! Εγώ συχνά χρησιμοποιώ από πάνω και την ενυδατική κρέμα Frezyderm Moisturizing 24h Cream (20+) που χαρίζει εντατική ενυδάτωση, προστατεύει από βλαπτικούς παράγοντες και ξεδιψά απόλυτα το δέρμα. Και με τα δύο αυτά προϊόντα το δέρμα του λαιμού είναι απαλό και ελαστικό. Πραγματικά άψογη!  

Το αντηλιακό


Δεν διανοούμαι πλέον να βγω από το σπίτι και να μη φοράω αντηλιακό. Είναι δεδομένο μιας και ο ήλιος βλάπτει και εκτός των άλλων παραδέχομαι πως φοβάμαι τις συνέπειες της φωτογήρανσης. Το απλώνω σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ χειμώνα-καλοκαίρι. Προφανώς χρησιμοποιώ πολλά αντηλιακά, το τελευταίο όμως διάστημα δηλώνω ερωτευμένη με το La Roche-Posay Anthelios SPF 50 Spray. Noμίζω πως είναι το must have αντηλιακό προϊόν αν είσαι σαν εμένα λίγο τεμπέλα και ακόμη ιδανικότερο για τις μέρες που δεν υπάρχει καμία διάθεση ή χρόνος για οτιδήποτε. Το συγκεκριμένο αντηλιακό δεν είναι το κλασικό αντηλιακό, είναι ένα τέλειο δροσερό mist, αόρατο που ψεκάζουμε σε όλο το πρόσωπο και απορροφάται αμέσως χωρίς να αφήνει γυαλάδες και λιπαρότητα μιας και είναι απολύτως ματ. Προστατεύει αποτελεσματικά χάρη στον υψηλό δείκτη προστασίας που διαθέτει και πραγματικά δεν λείπει ποτέ από την τσάντα μου!

Αυτά, λοιπόν, είναι τα δικά μου απαραίτητα βήματα.
Τα δικά σας;


Υ.γ. Έκπληξη! Πείτε μου τα αγαπημένα σας προϊόντα ανά κατηγορία από το φαρμακείο (καθώς και ηλικιακό γκρουπ και τύπο δέρματος και το όνομα σας για να μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας) και μια τυχερή αναγνώστρια θα κάνει δικό της ένα exclusive κουτί έκπληξη με ξεχωριστά προϊόντα ομορφιάς (που διάλεξα ειδικά για αυτή) για την καθημερινή της περιποίηση ! Kαλή τύχη! 

Update : Dionysia Angelopoulou είσαι η τυχερή! Περιμένω μήνυμα με τα στοιχεία σου! Και stay tuned έρχονται σούπερ εκπλήξεις! Καλοκαιρινές!