photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Σε βάθος χρόνου αναλλοίωτα μυστικά... #Vichy





Τετράδια, σημειωματάρια και τσακισμένες σελίδες ομορφιάς σε περιοδικά. Σωσμένα αρχεία με εμφατικούς τίτλους. Τερτίπια και συμβουλές. Προτροπές και συστατικά. Εδώ και χρόνια ψάχνω τα καλύτερα τιπς. Σε βάθος χρόνου κάποια παραμένουν αναλλοίωτα. Όπου και να καταλήξω, όσα και να μάθω δεν ξεχνώ ποτέ πως ο κανόνας για υγιές και λαμπερό δέρμα, είναι ο σωστός καθαρισμός κάθε πρωί και κάθε βράδυ. Τα βήματα στα έχω πει εδώ αλλά και στο Marie Claire. Kαι ακριβώς επειδή εκεί στο marieclaire.gr με τη Μαρίλη Ευφραιμίδη, μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για καθαρή, νεανική, πορσελάνινη επιδερμίδα, ανακαλύπτουμε κατά καιρούς διάφορα μυστικά που εξασφαλίζουν ασυλία στην ομορφιά σου. Κάπως έτσι είχε πέσει στα χέρια μας ένα παλιό τεύχος και ανακαλύψαμε διαχρονικά τιπς για άψογη επιδερμίδα (δες εδώ). 

Το μυστικό για ένα φρέσκο και λαμπερό δέρμα είναι να επιλέγουμε απαλά καθαριστικά προσώπου. Σαπούνια, λοσιόν, αφροί και υγρά καθαριστικά καθώς και συνδυασμοί αυτών αποτελούν την ιδανική επιλογή στον καθημερινό καθαρισμό. Η εναλλαγή μεταξύ τους είναι απαραίτητη κάθε εποχή (πιο ισχυρό το καλοκαίρι, πιο απαλό το χειμώνα) ανάλογα με τις ανάγκες δέρματος. Τις περισσότερες φορές καταλήγω να χρησιμοποιώ προϊόντα σε μορφή τζελ. Για κάποιο λόγο έχω στο μυαλό μου πως καθαρίζουν πιο αποτελεσματικά με μια κιόλας εφαρμογή. Ανακαλύπτω δροσερές υφές, που αναζωογονούν το δέρμα μου, δεν το ταλαιπωρούν και απομακρύνουν κάθε ίχνος μακιγιάζ και ρύπου. Θέλω πλούσιο αφρό και αρώματα απαλά αλλά ταυτόχρονα συνυφασμένα με τη φρεσκάδα που να χαλαρώνουν το βράδυ και να ξεσηκώνουν το πρωί. Φρουτώδη και λουλουδάτα, αλλά πάντα διακριτικά υπέροχα. Κάπως έτσι αφήνομαι στα δραστικά συστατικά του Purete Thermale gel της Vichy και απολαμβάνω τα απίστευτα οφέλη του. To απίστευτα δροσερό τζελ της Vichy πίστεψε με είναι ό,τι καλύτερο για να ξεκινάς και να τελειώνεις τη μέρα σου.


Ωστόσο πρέπει να είσαι σίγουρη πως έχει απομακρυνθεί κάθε ίχνος μακιγιάζ και σαπουνιού. Το παλιό κόλπο με την πετσέτα που έγραφε στο περιοδικό το αντικατέστησα με το βαμβάκι που βάζω συνήθως ένα δραστικό γαλάκτωμα καθαρισμού και περνάω το πρόσωπο μου. Είναι απαραίτητο βήμα καθώς αν παραμείνουν υπολείμματα του καθαριστικού, είναι πιθανόν να ξηράνουν την επιδερμίδα. Όταν καθαρίζουμε το πρόσωπο μας με γαλάκτωμα καθαρισμού, πρέπει να το εφαρμόζουμε δύο φορές. Την πρώτη φορά απομακρύνονται όλοι οι ρύποι, τα υπολείμματα μακιγιάζ ενώ τη δεύτερη γίνεται η καλύτερη δουλειά καθώς η επιδερμίδα καθαρίζει απόλυτα και προετοιμάζεται να δεχθεί την κρέμα. Το πιο αποτελεσματικό και παράλληλα πολυχρηστικό γαλάκτωμα το φέρνει για μια ακόμη φορά η Vichy. To Purete Thermale 3 σε 1 είναι το πολυεργαλείο του καθαρισμού. Προσφέρει ολοκληρωμένο ντεμακιγιάζ 3 σε 1, καθώς πρόκειται για γαλάκτωμα καθαρισμού, τονωτική λοσιόν και ντεμακιγιάζ ματιών. Η δροσερή του σύνθεση, καταπραΰνει το δέρμα από τυχόν ερεθισμούς αλλά καθαρίζει αποτελεσματικά χωρίς να ''βαραίνει'' την επιδερμίδα, προκαλώντας της λιπαρότητα. Εγώ που δεν αγαπώ τα γαλακτώματα και πολύ, το συγκεκριμένο απλώς τα λατρεύω. Γιατί όπως σου είπα προετοιμάζει το δέρμα μου για να χαθεί στους ωκεανούς ενυδάτωσης του serum και της κρέμας μου
Με το σωστό καθαρισμό, την καλή ενυδάτωση και το πολύ νερό (8 ποτήρια τουλάχιστον την ημέρα, στα λέω για να τα ακούσω και εγώ) δεν χρειάζεσαι πολλά. Η επιδερμίδα σου θα είναι κρυστάλλινη, αψεγάδιαστη και υγιής. Και το μόνο που θα θέλει θα είναι μια BB Cream που να ενυδατώνει, να φωτίζει, να ομαλοποιεί την επιδερμίδα χαρίζοντας της ομοιογένεια και να καλύπτει όποια ατέλεια. Η νέα διορθωτική BB Clear  Normaderm της Vichy είναι το χάδι προστασίας στις καθημερινές που πίστεψε με βαριέμαι αφάνταστα να χρησιμοποιήσω foundation. Η ανάλαφρη και μη λιπαρή της υφή, καλύπτει τυχόν ατέλειες. Η κάλυψη της ''χτίζεται'' με ένα επιπλέον πέρασμα αλλά και πάλι το αποτέλεσμα είναι άκρως φυσικό. Δοκίμασε την και θα με θυμηθείς. 

Kαι μεταξύ μας...Να χαμογελάς στα χρώματα της μέντας.
 Χωρίς πολλά πολλά.
Η Vichy έχει φροντίσει για σένα.