photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Η τέχνη της πειθαρχίας, στον απόλυτο Kérastase χορό ομορφιάς...




Μια σύνθεση από νότες μουσικής. Ποίηση σε ρυθμό cou-de-pied. Καθημερινή, απόγευμα στο φουαγιέ της ομορφιάς. Ερωτευμένος Σοπέν με μια χορογραφία πολυτελούς περιποίησης. Δεν είναι ένα απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής, αν και θα μπορούσε. Είναι ένα απόγευμα στο Μέγαρο της ομορφιάς, που μπορείς να το κάνεις εικόνα και να σου έρθει στο μυαλό ένα όνομα κομμωτηρίου Ηλίας Ζάρμπαλης και μια εταιρεία Kérastase. Σκέψου μαλλιά πειθαρχημένα, λεία, γεμάτα λάμψη και φυσική κίνηση. Σκέψου να κινούνται σε ρυθμούς κλασικής μουσικής, σε τέμπο και σε βήματα μπαλέτου, σαν αυτά της πρίμα μπαλαρίνα Diana Vishneva. Σκέψου τώρα όλα αυτά και γράψε στο σημειωματάριο σου δύο λέξεις : Kérastase, Discipline



Ας σου πω για αρχή πως είμαι ο άνθρωπος που ταλαιπωρεί τα μαλλιά του, πολύ! Είναι σπαστά, ατίθασα με πολύ όγκο. Εννοείται πως απαιτούν ίσιωμα αλλιώς δεν μπορώ να βγω από το σπίτι. Εννοείται πως τα ισιώνω μανιωδώς είτε με πιστολάκι είτε με συσκευές ισιώματος (από τον Ιούλιο με Steam Pod). To καλοκαίρι που πέρασε τα εξάντλησα. Ήλιος, θάλασσα, χλώριο και ίσιωμα έκαναν την τρίχα ατίθαση και προβληματική. Μαλλιά αφυδατωμένα, άγρια, με έντονο φριζάρισμα. Ακόμη και όταν τα ίσιωνα το αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των προσδοκιών. Θεραπείες στα μαλλιά κάνω αρκετά συχνά, εφόσον τα ταλαιπωρώ σε βάθος. Επιλέγω πάντα την Kérastase, έχω μια αδυναμία στην αποτελεσματικότητα και στα σωτήρια αποτελέσματα της. Αν χρησιμοποιείς προϊόντα της με καταλαβαίνεις. Γι' αυτό το λόγο η πρόσκληση να δοκιμάσω τη νέα θεραπεία Discipline, ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Το ραντεβού ήταν σε χώρο γνώριμο εδώ και χρόνια, στο κομμωτήριο του Ηλία Ζάρμπαλη. Και φυσικά εγώ κάτι παραπάνω από ανυπόμονη να δω ιδίοις όμασι αν όλα όσα υπόσχεται η νέα υπηρεσία της Kérastase.

H νέα θεραπεία, λοιπόν, αποκλειστικά στα κομμωτήρια. Ένας χορός πειθαρχίας 45 λεπτών σε 3 πράξεις. Ένα πρωτόκολλο πειθαρχίας, μεγάλης διάρκειας χωρίς καμία χημική εργασία που υπόσχεται να δώσει τέλος στα βαριά, άτονα και φριζαρισμένα μαλλιά. 45 λεπτά στο λουτήρα και τρία στάδια για να σε φέρουν πρόσωπο με πρόσωπο με τον πιο όμορφο και εκλεπτυσμένο χαρακτήρα των μαλλιών σου. 
 
Το πρώτο βήμα ξεκινά στο λουτήρα, όπου μετά το λούσιμο με το σαμπουάν της σειράς
το Bain Fluidealiste, που καθαρίζει απαλά τα μαλλιά απελευθερώνοντας ταυτόχρονα την ιδανική δόση ομοιόμορφης περιποίησης χάρις στη μορφο-κερατίνη, εφαρμόζεται σε νωπά μαλλιά το πρωτόκολλο. Ένα μεταξένιο γαλακτώματος, πλούσιο σε ενεργά συστατικά αναπλήρωσης για ανάδειξη του σχήματος και με ένα εκπληκτικό πολυμερές που σχηματίζει ένα δίκτυο και περιβάλλει την τρίχα με αδιάβροχη προστασία από τις ρίζες έως τις άκρες.



Στη συνέχεια στεγνώνονται κατά 80% τα μαλλιά και η εστίαση γίνεται στο προϊόν 2. Ένα γαλάκτωμα σε μορφή τζελ που απλώνεται με το λισουάρ και συμπληρώνει τη δράση του πρώτου προϊόντος, αφού ενεργοποιηθεί με το σίδερο ισιώματος, σε θερμοκρασία 180 βαθμούς, που περνά ο κομμωτής δύο φορές. Η τρίχα από τα πρώτα κιόλας λεπτά είναι απίστευτα απαλή, γεμάτη λάμψη και ζωντάνια. Ενυδατωμένη, ελαστική και σε καμία περίπτωση βαριά. Μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά στην τρίχα, ακόμη και από τη φωτογραφία. Αν την έβλεπες, αν την άγγιζες ακόμη και σε αυτό το αρχικό στάδιο θα καταλάβαινες πως η υπηρεσία είναι θαυματουργή.


Τέλος ξεβγάζεται το προϊόν και εφαρμόζεται το σταθεροποιητικό για να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα με το styling. Και εκεί ακριβώς θα δεις τη διαφορά. Το πιστολάκι γλιστρά στα μαλλιά και χαρίζει το πιο άνετο και εύκολο χτένισμα που είχες ποτέ φανταστεί. Αυτό σκέψου πως ισχυεί και για τα επόμενα λουσίματα (η θεραπεία διαρκεί έως και δέκα λουσίματα, θα σου πω σε επόμενο ποστ για την αποτελεσματικότητα των προϊόντων που εφαρμόζεις στο σπίτι) και το styling με το πιστολάκι γίνεται παιχνίδι. Μετά τη θεραπεία το αποτέλεσμα ξεπερνά κάθε προσδοκία. Μαλλιά ακαταμάχητα, λαμπερά, ενυδατωμένα, γεμάτα κίνηση, άκρως απαλά. Πειθαρχημένα, ανάλαφρα και σε καμία περίπτωση στατικά. 



Με το χέρι στην καρδιά, με μαλλιά ταλαιπωρημένα από τον ήλιο, την αλμύρα και φυσικά από την εκτεταμένη χρήση ισιωτικών μηχανών, τα μαλλιά μου αμέσως μετά τη χρήση της υπηρεσίας αναγεννήθηκαν. Είχα πολύ καιρό να τα δω τόσο υγιή και δομημένα. Αν στην προτείνω; Χωρίς δεύτερη σκέψη, να τρέξεις στο κοντινότερο κομμωτήριο και να μυηθείς στην τέχνη της πειθαρχίας. Αν κάνει όλα όσα υπόσχεται; Κατηγορηματικά ναι. Αν αξίζει τα λεφτά της; Και με το παραπάνω. Αν θα μείνεις ικανοποιημένη; Με το πρώτο κιόλας άγγιγμα στα μαλλιά σου. Μαλλιά σα να βγήκαν από editorial περιοδικού. Αν εγώ θα το ξανακάνω; Έχω ήδη κλείσει ραντεβού τέλος Οκτωβρίου. Η νέα υπηρεσία της
Kérastase…το λιγότερο μαγική. 

Σαν αέρινη συμφωνία από νότες που σε στροβιλίζουν στον απόλυτο χορό ομορφιάς. 
Εσύ θα ακολουθήσεις τα βήματα της πειθαρχίας; 


#συνεχίζεται...