photo 1490396857_Socialmedia_icons_Facebook.png  photo 1490396879_Socialmedia_icons_Instagram.png  photo 1490396906_Socialmedia_icons_Google_Plus.png  photo 1490396928_Mail02.png

Bloom up my daily mood Marc Jacobs...



Αγαπώ τα αρώματα από όταν ήμουν παιδί. Θυμάμαι το πρώτο που είχα από το Παρίσι, δώρο,  Chacharel το Anais Anais , λουλουδάτο και αέρινο, βαρύ και αποπνικτικό θα το χαρακτήριζα πλέον, αλλά το αγάπησα πολύ. Το φορούσα συνέχεια και αισθανόμουν χαρούμενη. Σε κάθε άρωμα τείνω να κάνω την ίδια μυσταγωγική ιεροτελεστία, κάθομαι και το παρατηρώ και το αναλύω. Τα αρώματα για έναν άνθρωπο που αγαπά τις μυρωδιές δεν είναι απλή υπόθεση. Είναι εμμονή. Εμμονή να ανακαλύπτει συνεχώς αυτή την καινούργια μυρωδιά που θα τον ταξιδέψει. Kαι είναι αυτή η μυρωδιά που σε κάνει να μην μπορείς να ξεχάσεις. Να επιμένεις να θυμάσαι. Μνήμες συνδυασμένες με γεγονότα. Με το άλλο σου μισό που ήλπιζες πως βρήκες και τελικά δεν ήταν. Με το άλλο σου μισό που μετά από τόσες δυσκολίες είναι εκεί ακι θέλει να είναι. Να μυρίζει το άρωμα στα μαλλιά σου, το άρωμα στο πέρασμα σου και να το θεωρεί ζωτικής σημασίας. Να κάπως σαν τα λόγια του George Orwell. 


Γι' αυτό σου λέω τα αρώματα έχουν σημαντική θέση στη ζωή μου. Άσε με να τα μυρίζω! Με τις ώρες! Άσε με να τα ανακαλύπτω ακόμη και αν στην αρχή δε μου αρέσουν (π.χ. το Musk της Kiehl's). Πάντα με ξαφνιάζουν. Tα αφήνω να με μαγέψουν. Ακόμα και αν χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνος. Έτσι είναι με τα μαγικά πράγματα. Κάθε φορά που παρατηρώ τη συσκευασία ενός αρώματος του Marc Jacobs , πιάνω τον εαυτό μου να αναλύει τη φιλοσοφία του, πουά γιατί τα λατρεύει, λουλούδια σε κάθε έκφανση και μπουκάλια που αναπαριστούν το γυναικείο σώμα. Όταν τα μυρίζω μου θυμίζουν στιγμές και καταστάσεις της ζωής μου! Ναι! Τέτοια είμαι, συνδιάζω τα πάντα με τις αναμνήσεις! Ίσως να φταίει η σελήνη μου στον Καρκίνο...Οι στιγμές μου έχουν μυρωδιές γιατί τις αγαπώ, θυμάμαι ακόμη τη μυρωδιά του αρώματος του αγαπημενου μου και ας έχουν περάσει από τότε 9 χρόνια... Όλους τους έχω συνδιάσει με μυρωδιές, τη μαμά μου, τον μπαμπά μου, τη γιαγιά μου, τη φίλη μου, όλους. Ακόμη και τα συναισθήματα μου. Η χαρά έχει σίγουρα έναν συνδυασμό από νότες λουλουδιών, εσπεριδοειδή και musk. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα αρώματα του Marc Jacobs. Τα έχω σχεδόν όλα, αγαπώ τις μυρωδιές του. Διαφορετικές σαν τα συναισθηματά μου, διαφορετικές σαν τις εποχές και ταυτοχρόνως τόσο ξεχωριστές. Θυμάμαι ακόμη τη χαρά όταν αγόρασα την πρώτη Daisy. Aκόμη και τώρα κρατάω το άδειο μπουκάλι της. Το είχα αγοράσει με τα πρώτα λεφτά της δουλειάς μου, η σελήνη που λέγαμε. Αυτό δεν είναι ένα απλό review αρωμάτων, είναι αγάπη, ωδή προς τις μυρωδιές και την υψηλή αίσθηση της όσφρησης. Και της αισθητικής. Είναι αγάπη προς τον απόλυτο M.J.



Aπό έναν σχεδιαστή σαν τον Marc Jacobs δεν θα μπορούσες να περιμένεις κάτι άλλο πέραν του διαφορετικού. Είναι αυτή η αίσθηση της διαφορετικότητας που τον χαρακτηρίζει. Είναι αυτό το διαχρονικό στυλ εφάμιλλο της κομψότητας και παράλληλα της ανατρεπτικότητας που τον χαρακτηρίζει. Είναι και ο ίδιος αντισυμβατικός και αντικομφορμιστής, λατρεύει να ανατρέπει τη συμβατικότητα και να τη μετατρέπει σε έργο τέχνης. Αυτό ακριβώς κάνει και στα αρώματα του. Aκόμη και τα μπουκάλια έχουν μια ολόκληρη ιστορία από πίσω τους, οραματισμένα από έναν άνδρα που λατρεύει τη γυναίκα και την οραματίζεται με πολλαπλούς ρόλους μέσα σε μια σύγχρονη κοινωνία. Δυναμική, αισθησιακή, ρομαντική, κομψή, ακαταμάχητη... Κάθε του άρωμα αποτελεί αντικείμενο έρευνας και αναζήτησης της καλύτερης μυρωδιάς μέσα από ένα συνδιασμό διαφορετικών υλικών.  Πάνω απ' όλα όμως είναι μια οσφρητική ωδή στην χαρά! Κι αυτό το νιώθεις με το που το αντικρίζεις. Κάθε μπουκάλι είναι και ενα ξεχωριστό έργο τέχνης, με χρώμα και φαντασία που παραπέμπει σε άλλες μέρες διαφορετικές, χαρούμενες.  


Ηλιόλουστα, ξεσηκωτικά, ζωηρά, αισιόδοξα. Με αυτές τις λέξεις μπορεί να χαρακτηρισει κάποιος τα νέα μοναδικά limited edition Daisy αρώματα του Marc Jacobs. Μια δροσερή ματιά από τον σχεδιαστή στο άρωμα που τον καθιέρωσε δικαιωματικά και στο χώρο της αρωματοποιίας. Εμπνευσμένα από χαρούμενες στιγμές κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο τα νέα συλλεκτικά αρώματα, που κυκλοφορούν για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Ευωδιαστά και αισιόδοξα ξεχειλίζουν από θετική διάθεση και χρώμα. Το Daisy Sunshine με μυρωδιές φρούτων όπως το κόκκινο βατόμουρο, το guava, μανταρίνι αλλά και νότες από λίλιουμ, βιολέτα, λίτσι, φλούδα αχλαδιού, ξανθά ξύλα και μόσχο φέρνει την άνοιξη κλεισμένη μέσα σε ένα μπουκάλι. Σε συσκευασίες των 50 Ml.

Το Daisy Eau so Fresh με νότες απο φράουλα, άνθος μηλιάς, ρόζ γκρεϊπφρουτ, πέταλα από γιασεμί, λίλιουμ, τριαντάφυλλο, φύλλα βιολέτας, λευκή οξιά και κεχριμπάρι θα σας σαγηνεύσει. Εγγύηση αποτελεί ο αρωματοποιός του Harry Fremont, για τους γνώστες του είδους. Σε συσκευασίες των 75 Ml.



Φρουτώδες και νεανικό το Oh Lola! . Ένα άρωμα που έχει σχεδιαστεί για να κάνει ξεχωριστές τις επικείμενες ζεστές μέρες του καλοκαιριού, και περιγράφεται ως ζωηρό, παιχνιδιάρικο, ακαταμάχητο, κομψό και χαρούμενο. Το άρωμα που φέρει την υπογραφή της Ann Gottlieb, Calice Becker και Yann Vasnier , είναι μείγμα από φρέσκους ​​και φρουτώδεις τόνους, σε συνδυασμό με floral τόνους παιώνιας, άγριας ​​φράουλας, βατόμουρου, αχλαδιού, σανταλόξυλου και βανίλιας. Το Oh Lola! είναι διαθέσιμο σε 30, 50 και 100 ml.  



Eίναι διασκεδαστικά σέξι, ανοιχτή στο φλερτ, κομψή και λίγο προκλητική, χαλαρή, άνετη και σίγουρη για τον εαυτό της. Παιχνιδιάρα και ακαταμάχητα θελκτική. Είναι η γυναίκα Lola του Marc Jacobs. Ένα μοντέρνο πλάσμα με ελεύθερο πνεύμα και ακαταμάχητη γοητεία. Το συγκεκριμένο άρωμα που αποτελεί προσωπική δημιουργία του σχεδιαστή ενσαρκώνει την αντίληψη του σχετικά με τη θηλυκότητα και τη σεξουαλικότητα. Ακόμη και ο σχεδιασμός του μπουκαλιού είναι απόρροια του σχεδιαστή. Ένα άρωμα παιχνιδιάρικο που κλείνει μέσα του μια αγκαλιά από λουλούδια. Με νότες από ροζ πιπέρι, αχλάδι aniou, κόκκινο γκρέϊπφρουτ, φούξια πεόνια, τριαντάφυλλο, γεράνι, βανίλια, κουκιά τονκα και μόσχο, δημιουργεί έντονη έλξη από πλούσιες και αισθησιακές μυρωδιές που τυλίγουν την επιδερμίδα και σαγηνεύουν. Αρωματοποιός η Calice Becker σε συνεργασία με τον Υann υπό την επίβλεψη του αρωματικού οίκου Vasnier Givaudan. Κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό σε συσκευασίες των 75 ml. Για εμένα το πιο αισθησιακό άρωμα των τελευταίων χρόνων. Ανάλαφρο όπως όλα του σχεδιαστή και ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας.  


''Δε νομίζω ότι υπάρχει μια λάθος στιγμή για το πουά'' έχει πει ο Marc Jacobs και φρόντισε να το κάνει πράξη και στο άρωμα του Dot Marc Jacobs. Εμπνευσμένο από την αγάπη του για τα πουά δημιούργησε ένα μοναδικά χαριτωμένο, αισιόδοξο και εκλεπτυσμένο άρωμα κλεισμένο στο πιο νεανικό και φλόραλ μπουκάλι. Λουλουδάτο άρωμα που σε μαγνητίζει με ένα μείγμα από κόκκινα μούρα, dragonfruit, γλυκό αγιόκλημα, μεθυστικό γιασεμί που ενώνεται με τις  νότες νερού καρύδας και άνθους πορτοκαλιού, συνθέτουν ένα άκρως καλοκαιρινό άρωμα. Το άρωμα ολοκληρώνεται από μια βάση από βανίλια, λευκά ξύλα και αισθησιακό μίσχο. Το Λατρεύω, είμαι εθισμένη στη μυρωδιά του και είναι ανάμεσα στα 3 αρώματα που δεν θα μπορούσα να αποχωριστώ και να ζήσω χωρίς. Είμαι από τους τύπους δε που αν συνηθίσουν μια μυρωδιά δεν μπορούν να τη μυρίζουν πάνω τους, αυτό δεν έχει συμβεί με το Dot. Για μένα είναι το απόλυτο άρωμα, ελαφρύ και εκλεπτυσμένο. 


Και περιμένω πως και πως το καινούργιο λαχταριστό ελιξίριο. Είμαι σίγουρη πως θα είναι μοναδικό. Honey.  Η βάση φυσικά είναι το μέλι, ενώ οι νότες από αχλάδι, μανταρίνι και ροδάκινο συνθέτουν μια εκρηκτική και άκρως καλοκαιρινή ευωδιά. Οι βούλες, αγαπημένο μοτίβο του σχεδιαστή, πρωταγωνιστούν στην παιχνιδιάρικη συσκευασία και αναμένεται να δώσουν μια funky πινελιά στο μπουντουάρ σας. Το εντυπωσιακό μπουκαλάκι, το οποίο είναι διακοσμημένο με μικροσκοπικές μέλισσες, κλέβει την παράσταση. Ο δημιουργός μάλιστα το περιγράφει σαν μια πιο απολαυστική και ζεστή εκδοχή του Dot. Aναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη. 
  
 Kαι να θυμάσαι λίγες σταγόνες αρώματος, ένα βήμα στο να σου αλλάξει η διάθεση και ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία. 
Επειδή τα πράγματα είναι απλά. Τρόπος να υπάρχει!


Υ.γ. Ετοιμάσου από εδώ και πέρα να δεις συλλογές συλλεκτικών αρωμάτων. Με ιστορία. Σύντομα. Και κάτι μου λέει πως θα ενθουσιαστείς, ειδικά εσύ που αγαπάς τα vintage.